Foto av Silje Riise Næss.

Silje Riise Næss blir direktør i Talent Norge

Foto: Det danske filminstitut / Tommy Frost

Riise Næss har en imponerende karriere med en bred kunstfaglig bakgrunn. Hun kommer fra en stilling som seksjonsleder for kunstnerisk vurdering ved Norsk filminstitutt, hvor hun har bidratt til å forme og støtte den norske filmindustrien.

Gjennom sin karriere har Riise Næss også opparbeidet seg verdifull erfaring fra anerkjente institusjoner innen kunst og kultur. Hun har arbeidet ved Litteraturhuset i Oslo, et dynamisk samlingspunkt for litteraturinteresserte hvor forfattere og lesere møtes. Hun er nåværende styreleder ved Dansens Hus og Norsk Litteraturfestival, og den norsk-svenske stiftelsen Bergmangårdene på Fårö.

– Vi forventet mange sterke søkere til stillingen som vår nye direktør, og det fikk vi. Men Silje Riise Næss skilte seg raskt ut som den opplagte kandidaten. Hun har bred erfaring fra både film, litteratur og scenekunst, og talentutvikling har vært en viktig fellesnevner for hennes mange jobber og oppdrag. I tillegg har hun solid kunnskap om samspillet mellom offentlig og privat finansiering, forteller styreleder i Talent Norge, Tom Remlov. 

Les hele saken hos Talent Norge her.

Hodejegerne gratulerer Talent Norge og Silje Riise Næss, og takker for godt samarbeid.

Lignende saker fra Hodejegerne