Hodejegerne er
miljøfyrtårn-sertifisert
Hodejegerne ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn og tar derfor ansvar for vår miljøpåvirkning. En viktig del av arbeidet har vært å bli Miljøfyrtårn-sertifisert i 2023.
Hva betyr miljøfyrtårn-sertifiseringen?
Miljøfyrtårn-sertifiseringen betyr at vi har etablert et miljøledelsessystem som hjelper oss med å oppnå forbedring. Sertifiseringen inneholder konkrete krav som skal oppfylles – innen arbeidsmiljø, avfall, energi, innkjøp og transport.
Hvert år skal vi rapportere på arbeidet vi gjør i en klima- og miljørapport som gir god oversikt over framgang og forbedringspotensial. Rapporten gjøres offentlig tilgjengelig her, og vi ser frem til første rapport for 2023.
Bærekraftig arbeidsmiljø
Som rekrutteringsrådgivere har vi et særlig ansvar for å bidra til å skape et bærekraftig arbeidsmiljø. Vi skal være med på å løfte kompetanse og bevissthet om bærekraft, og vi ønsker å være en inspirasjon for andre og oppmuntre til å ta grønne valg.
Vi tror at alle våre partnere spiller en rolle i arbeidet mot et mer bærekraftig arbeidsmiljø. Derfor oppfordrer vi til å ta ansvar for egen miljøpåvirkning, enten gjennom en tredjeparts miljøsertifisering eller i form av andre dokumenterbare prestasjoner.
Hva er Miljøfyrtårn?
Miljøpåvirkning er mer enn bare våre rutiner og prosedyrer for avfallssortering og energiforbruk. Miljøfyrtårn er et verktøy som bidrar til å skape konkurransefortrinn av bærekraft.
Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Over 10 000 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Med tilpassede kriterier for over 80 ulike bransjer, gjør Miljøfyrtårn bærekraft konkret og lønnsomt.
Miljøfyrtårn-sertifisering er anerkjent av myndighetene ved offentlige innkjøp, og godkjent som miljødokumentasjon i anbudskonkurranser. Miljøfyrtårn er den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU. Sertifiserte virksomheter kan fremlegge sertifikatet som dokumentasjon når offentlige oppdragsgivere i andre europeiske land gjennomfører konkurranser, og det er stilt krav om EMAS eller andre miljøledelsessystemer.
Les mer om Miljøfyrtårn her.