Lederhoder

I vår nye podkast Lederhoder ønsker vi å komme under huden på dem som på ulike måter tar ansvar i samfunnet vårt. Hva er det som driver dem og har de møtt motstand på veien? Hvordan har dem reist seg når dem har falt? For de fleste snubler på veien, uten at vi ser det.

Åshild Mathisen er rådgiver og partner i Hodejegerne, og programleder i Lederhoder. Hun møter gjester fra ulike deler av norsk samfunnsliv og snakker om de mange ulike sidene ved det å være leder.

Foto av Åshild Mathisen med logo av podcasten Lederhoder.

Siste episoder fra Lederhoder

Foto av Hadia Tajik og Åshild Mathisen

Har Hadia Tajik reist seg igjen?

Episode 1 – 1. NOVEMBER 2023

Hvordan forbereder man seg til en pressekonferanse der man skal gå av? Og hvordan reiser man seg igjen etterpå? I denne episoden forteller stortingsrepresentant Hadia Tajik om den stormfulle tiden da hun gikk av som arbeids- og inkluderingsminister, om macho-kultur i Arbeiderpartiet og det beste ledertipset hun fikk fra Jens Stoltenberg.

Foto av Åshild Mathisen og Aslak Sira Myhre.

Skam som drivkraft

Episode 2 – 15. NOVEMBER 2023

Aslak Sira Myhre har lite til overs for mytebyggingen rundt ledere, og synes man må være mer ærlig. I denne episoden forteller nasjonalbibliotekaren om hvordan angst og skam har vært en drivkraft for mye av det han har gjort, og at han stadig er redd for å drite seg ut. Han forteller om den største tabben han gjorde som RV-leder og hvorfor han er mer opptatt av å være et samfunnsmenneske enn en leder.

Foto av Zaineb Al-Samarai

Ikke syk, bare gravid

Episode 3 – 29. NOVEMBER 2023

Zaineb Al-Samarai tror gikk mange runder med seg selv da hun ble gravid, på hvordan hun skulle klare det. Hun tror mange velger bort lederposisjoner når de er i en alder der de har lyst til å stifte familie. Nå opplever hun å få massive støtteerklæringer og at det er et statement i seg selv at hun velger å både få barn og være toppleder. Al-Samarai snakker også åpent om at hun alltid har blitt redd for å bli fattig igjen, for hun opplevde å miste alt da hun var barn og flyktning.