Portrett av Ole Edvard Wold-Reitan
|

Ole Edvard Wold-Reitan er ny direktør i Kirkerådet

Ole Edvard Wold-Reitan er ansatt som direktør i Kirkerådet, informerer Den norske kirke. Han kommer fra stillingen som stiftsdirektør i Oslo bispedømme.

Kirkerådet styrer Den norske kirke på nasjonalt nivå. Direktøren, den øverste administrative lederen, har det overordnede ansvaret for trossamfunnet. Wold-Reitan har erfaring fra kultursektoren og Det kongelige hoff, og han har utdanning innen jus og ledelse.

– Den norske kirke er landets folkekirke, den største organisasjonen i sivilsamfunnet, og en formidler av tro, håp og kjærlighet. Jeg vil jobbe for at kirken skal være synlig aktør i samfunnet og at folk skal oppleve kirken som relevant, sier Wold-Reitan.

Leder i Kirkerådet, Harald Hegstad, er fornøyd med tilsettingen:

– Wold-Reitan er med sin kompetanse, bakgrunn og erfaring riktig person som direktør i Kirkerådet. De siste årene som stiftsdirektør har gitt han god kjennskap og forståelse til Den norske kirke. Han har stor gjennomføringsevne og fremstår som en tillitsskapende relasjonsbygger. Det er viktig i videreutviklingen av en selvstendig folkekirke, sier Hegstad.

Hele saken kan du lese her.

Hodejegerne gratulerer Ole Edvard Wold-Reitan og takker Kirkerådet for et godt samarbeid!

Foto: Den norske kirke.

Lignende saker fra Hodejegerne