Foto av Knut Skansen.
|

Knut Skansen tar over direktørrollen hos Oslo-filharmonien

Knut Skansen bringer med seg en imponerende bakgrunn til Oslo-filharmonien som deres nyutnevnte administrerende direktør, informerer Oslo-filharmonien.


Etter en bemerkelsesverdig 14-årig karriere ved Deichman bibliotek i Oslo, hvor han de siste fem årene har vært direktør, kaster Skansen seg nå inn i musikkens verden. Med en utdannelse som litteraturviter fra Universitetet i Oslo og en betydelig innflytelse på Deichman-bibliotekets utvikling i Oslo kommune, bringer han med seg verdifull erfaring til det anerkjente orkesteret. Med en spennende tid foran seg, sier Skansen:

«Kombinasjonen av orkesterets unike posisjon, ambisjonen om realiseringen av et nytt konserthus og derved også muligheten for organisasjonsutvikling og utvikling av orkesterets samfunnsrolle, utgjør et sjeldent momentum der man kan få til mye»

Knut Skansen

De siste årene har Oslo-filharmonien styrket sin fremtredende posisjon som en ledende aktør på den internasjonale orkesterscenen, og de har store planer fremover. For den nye direktøren betyr dette å videreføre suksessen og jobbe hardt med å få et nytt konserthus på plass i Filipstad, noe som virkelig er et krevende og spennende oppdrag.

«Knut Skansen er en strategisk, klok og empatisk leder som tenker visjonært om institusjonen han leder. Det han har fått til med Deichman, som i dag er Norges største kulturinstitusjon, viser hans evne til å gjennomføre store omstillinger og skape noe nytt. Hans erfaring med å skape fysiske og organisatoriske rammer for et nytt kulturbygg, vil bli helt avgjørende i arbeidet med å lykkes med et nytt konserthus»

Kristin Skogen Lund, styreleder i Oslo-filharmonien

Hodejegerne gratulerer Knut Skansen, og takker styret i Oslo-filharmonien for et godt samarbeid!

Les hele saken her

Foto: Jørn Johansen


Lignende saker fra Hodejegerne