Sjefredaktør og daglig leder

Kildekonsernet er en ledende virksomhet innen media og kommunikasjon med hovedkontor på Hamar. Vi teller over 130 ansatte og har medarbeidere spredt over store deler av Innlandet. Konsernet har en årlig omsetning på ca. 300 millioner kroner og består av 14 selskaper totalt. Mediadivisjonen består av Hamar Arbeiderblad (HA), Lokalavisa Trysil-Engerdal og Stangeavisa. HA har eksistert siden 1925 og er den ledende lokalavisa for Hamar-regionen, og har hatt opplagsvekst de siste årene. Avisa dekker kommunene Hamar, Ringsaker, Løten og Stange. Avisa holder til på Hamar og 24 medarbeidere, samt en filial i Brumunddal. Lokale nyheter publiseres også på h-a.no. Hamar Arbeiderblad AS er heleid av Kildegruppen. Bak morselskapet står lokale eiere og Amedia (med 21,5%).

Send søknad

Er du en ambisiøs, faglig sterk og inspirerende medieleder?
Vi søker sjefredaktør og daglig leder til Hamar Arbeiderblad

Tilgang til lokale nyheter, hendelser, kultur og idrett er med på å skape identitet, samhold og bevissthet i et lokalsamfunn.

Hamar Arbeiderblad skal være den foretrukne informasjonskanalen for hele Hamar-regionen, uavhengig av plattform. Vi skal sette nye temaer og spørsmål på dagsorden og synliggjøre lokalt næringsliv. Vi er derfor på jakt etter en sjefredaktør som evner å skape positivt engasjement rundt Hamarregionens viktigste avis. Jobben krever solid redaksjonell ledererfaring og god forståelse for digitalt utviklingsarbeid.

Som ansvarlig redaktør i Hamar Arbeiderblad setter du alltid leseren først, og bruker innsikt og analyse for å sørge for at avisa endrer seg i takt med leserne og samfunnet. Ansvarlig redaktør må ha god forståelse for pressens etiske rammeverk, og evne å forvalte den publisistiske plattformen ved å være en garantist for at avisen ivaretar sin saklighet og relevans. Rett kandidat kombinerer redaksjonell og kommersiell teft med solid gjennomføringskraft.

For å lykkes i stillingen er det avgjørende at du er en inspirerende og samlende leder som evner å utvikle velfungerende team. Du er engasjert, nysgjerrig, lærevillig og utviklingsorientert.

Ansvaret som daglig leder innebefatter at du er en del av konsernledelsen og ansvarlig for media-delen av konsernet. Du fungerer som styreleder for Stangeavisa og Lokalavisa Trysil Engerdal, som begge har egne redaktører. Konsernet er i vekst og utvikling og det er etablert et godt og sterkt partnerskap med Amedia gjennom bruk av oppdatert nyhetsteknologi og analysesystemer.

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Dokumenterte resultater fra å lede et redaksjonelt miljø
  • Dokumenterte evner til å gjennomføre redaksjonell innholdsutvikling
  • Relevant høyere utdanning, f.eks. fra journalistikk, kommunikasjon eller statsvitenskap
  • Solid forståelse for medieutvikling og digitalisering
  • God forretningsforståelse og kommersielt tankesett
  • Gode samarbeidsevner, både internt og eksternt

Sjefredaktør rapporterer til styreleder i Hamar Arbeiderblad

Vi vet at mangfold bidrar til bedre resultater og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Ta gjerne en uforpliktende prat med våre rådgivere i Hodejegerne; Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025, eller Anette M. Vincendeau, tlf.: 975 37 455.

Søknadsfrist: 22. august. Tiltredelse etter avtale.

Send søknad
Åsta Braathen

Åsta Braathen

Partner / daglig leder +4798901025
Anette Myhre Vincendeau

Anette Myhre Vincendeau

Partner og fagansvarlig analyse og research +4797537455