Universitetsforlaget søker redaktør med digital teft og interesse for økonomi

Utgått

Universitetsforlaget er Norges ledende akademiske forlag. Vi utgir lærebøker for studenter i høyere utdanning og fagbøker rettet mot flere profesjoner, sammen med noen av landets fremste forfattere. Nylig lanserte vi plattformen Kunne, som er vårt hjem for digital læring. 
Som del av Aschehoug utdanning er vi en sentral del av forlagets ambisjon om å være ledende på digitale læremidler i hele utdanningsløpet. Fra den første dagen på barneskolen til den siste på universitet, og derfra videre i profesjonstilværelsen. Vi bruker den nyeste teknologien i kombinasjon med det beste fra den fysiske verden for å skape bøker og digitale tjenester som setter varige spor i kunnskapssamfunnet.   
Aschehoug utdanning består av Aschehoug skole, Universitetsforlaget, Juridika og Scandinavian University Press. Aschehoug utdanning er del av forlaget Aschehoug.

Send søknad

Er du opptatt av nyskapende formidling? Har du studert økonomi og brenner for faget ditt? Har du et genuint ønske om at den digitale studenten skal få god læring og mulighet til å gjennomføre studiene sine?

Universitetsforlaget søker en engasjert redaktør som har lyst til å utvikle digitale læremidler for de som studerer økonomi. I denne rollen er det viktig at du har pedagogisk teft, og at du klarer å tenke kreativt om nye virkemidler for læring. Du får det viktige ansvaret for å motivere forfattere i akademia til å formidle sin kunnskap til studentene.

Som redaktør må du like å oppsøke lærestedene, skaffe oversikt over hva studentene trenger, identifisere de attraktive markedene og bygge tette relasjoner med dyktige fagfolk. Vi søker deg som får energi av å bygge nettverk og løse utfordringer. Vi ønsker oss en redaktør med engasjement for å lage faglig innhold av høy kvalitet som gir studentene lyst til å lære.

Universitetsforlaget har lagt om til smidig arbeidsform i tverrfaglige autonome team. For å trives og lykkes hos oss, må du være en god lagspiller som bidrar til at teamet ditt fungerer optimalt. Du vil samarbeide tett med produktsjef, innholdsutvikler og innholdsprodusent, designer, selgere, markedsførere og andre redaktører.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • utvikle og vurdere læringsrikt multimedialt innhold som treffer studentens behov
 • sikre innholdets faglige og pedagogiske kvalitet
 • vurdere og bearbeide manuskripter
 • motivere forfattere i akademia til å skrive for studenter, og sørge for god leveranse fra disse og andre samarbeidspartnere
 • sikre effektiv fremdrift i teamets prosjekter
 • identifisere og forfølge nye muligheter i markedet
 • drive langtidsplanlegging, budsjettering og strategiarbeid i samarbeid med teamet

Kvalifikasjoner:

 • utdanning innenfor økonomi med fokus på fag som finans, bedriftsøkonomi og/eller regnskap
 • minimum to års relevant arbeidserfaring
 • god kjennskap til økonomifag på landets høyskoler og universiteter
 • god språkforståelse og sterk skriftlig framstillingsevne, spesielt når det kommer til økonomifaglig innhold
 • erfaring med vurdering og bearbeiding av tekst
 • fordel med erfaring med digitale publiseringsverktøy og digital formidling

Ønskede personlige egenskaper

 • initiativrik og handlekraftig
 • god til å skape relasjoner og bygge nettverk
 • evne til strategisk tenkning og med god forretningssans
 • systematisk, planmessig og med evne til å prioritere
 • samarbeidsvillig og med evne til å dele kunnskap
 • motiverende og dyktig til å spille andre gode

Hos oss vil du få bli en del av et team bestående av dyktige, sosiale og engasjerte kollegaer. Vi verdsetter balansen mellom jobb og fritid, så hos oss kan du glede deg over sommertid og fri på inneklemte dager. Vi forstår viktighetene av fleksibilitet i arbeidstiden. Derfor kan du tilpasse arbeidet etter dine personlige behov og forpliktelser.

Vi tror på å tilby gode utviklingsmuligheter til våre ansatte. Vi investerer i din faglige vekst og gir deg ressurser og støtte til å utvikle deg både personlig og profesjonelt.

Velkommen til et sted hvor du kan trives både på jobb og i privatlivet. Vi er stolte av å tilby en balansert arbeidsplass der du kan realisere dine ambisjoner samtidig som du har tid til å nyte livet utenfor arbeidet.

Høres dette spennende og relevant ut for deg? Da gleder vi oss til å motta søknaden din.

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med våre rekrutteringsrådgivere hos Hodejegerne AS, Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025, Eva Engeset, tlf.: 469 50 102 eller Sivert Myrland Johansen, tlf.: 994 79 108.

Send søknad
Åsta Braathen

Åsta Braathen

Partner / daglig leder +4798901025
Sivert Myrland Johansen

Sivert Myrland Johansen

Rådgiver analyse og research +4799479108
Eva Engeset

Eva Engeset

Seniorrådgiver +4746950102