Musikkselskapet Harmonien søker administrerende direktør

Musikkselskapet Harmoniens hovedvirksomhet, Bergen Filharmoniske Orkester, er en nasjonal musikkinstitusjon med stor konsertaktivitet og omfattende formidlingsprogram, samt en sterk internasjonal posisjon takket være turneer, innspillinger, strømmetjenesten Bergenphilive og internasjonale bestillingsverk. Edward Gardner er sjefdirigent og Sir Mark Elder er første gjestedirigent. Orkesteret teller 101 musikere. Orkesteret kan føre sin historie helt tilbake til 1765, og Edvard Grieg var i årene 1880-82 orkesterets kunstneriske leder. Musikkselskapet Harmonien har Grieghallen i Bergen som fast arbeidsplass og konsertarena. I Harmonien-familien inngår også Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, Bergen Filharmoniske Kor og Bergenphilive.

Send søknad

Musikkselskapet Harmoniens flaggskip, Bergen Filharmoniske Orkester, er et av verdens eldste orkestre og vestlandets største og viktigste produsent og formidler av klassisk musikk. Orkesteret har omfattende turnevirksomhet og nyter høy internasjonal anseelse. Viktig mål for institusjonen er å gjøre kunstmusikk tilgjengelig for et bredest mulig publikum, fremme og utvikle interessen for symfonisk musikk, og bidra til fornyelse og utvikling.

Nå søker Harmonien en ny administrerende direktør til å lede organisasjonen fremover. Administrerende direktør har det helhetlige ansvaret for orkesteret, ungdomsorkesteret og koret, herunder daglig ledelse og ansvaret for at administrasjonen er organisert på en effektiv og hensiktsmessig måte. Viktige og spennende oppgaver for den nye direktøren fremover vil være knyttet til kunstnerisk utviklingsarbeid, finansiering og politisk arbeid, samarbeid og partnerskap; både i lokal, nasjonal og internasjonal kontekst.

Den nye direktøren har høye kunstneriske ambisjoner på vegne av orkesteret, og solid forståelse for institusjonens samfunnsrolle og mandat. Den rette kandidaten har god kjennskap til og interesse for musikkfeltet, sterke relasjonelle evner og et solid nettverk.

Rollen fordrer solide lederegenskaper, erfaring med organisasjonsutvikling, administrasjon og økonomistyring, og kjennskap til politikk, forvaltning og næringslivssamarbeid. Som leder er du tydelig, involverende og inspirerende. I tillegg vil du som administrerende direktør fylle flere styreverv tilknyttet til rollen.

Vi kan tilby en inspirerende og utfordrende lederstilling i en veldrevet og ambisiøs nasjonal kulturinstitusjon med sterk internasjonal posisjon.

Administrerende direktør rapporterer til styret og ansettes på åremål i seks år, med mulighet for forlengelse. Vi vet at mangfold skaper bedre resultater, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere hos Hodejegerne, Åsta Braathen: 989 01 025, eller Anette Myhre Vincendeau: 975 37 455.

Søknadsfrist er 5. mars, søk gjerne i god tid før fristen.

Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste for denne stillingen. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Send søknad
Musikkselskapet Harmonien søker administrerende direktør
Åsta Braathen

Åsta Braathen

Partner / daglig leder +4798901025
Anette Myhre Vincendeau

Anette Myhre Vincendeau

Partner og fagansvarlig analyse og research +4797537455
Musikkselskapet Harmonien søker administrerende direktør