Markedssjef til nyopprettet stilling

Handelsbanken er en av Nordens største og ledende banker. I Norge er banken landets fjerde største bank med kunder både i privat- og bedriftsmarkedet. Handelsbanken er til stede i hjemmemarkedene Norge, Sverige, Storbritannia og Nederland, og er børsnotert i Stockholm, hvor også konsernledelsen er lokalisert. Handelsbanken er kjent for å være solid, ha svært fornøyde kunder og en sterk og stolt internkultur med stor frihet og stort ansvar for medarbeiderne. Banken er også kjent for ansvarlig og bærekraftig virksomhet, og bærekraft er integrert i strategi og drift. Handelsbanken har nærmere 900 medarbeidere i Norge, hvorav vel 350 jobber på hovedkontoret. Øvrige jobber ved de 41 bankkontorene rundt om i landet. Handelsbanken er en utfordrer i Norge med en offensiv vekststrategi for de kommende årene. Blant annet gjør banken en stor digital satsning, som sammen med personlig rådgivning skal skape Norges beste bankopplevelse.

Send søknad

Er du en strategisk leder som trives med å jobbe operativt og får teamet til å skape gode resultater sammen? Synes du det er spennende å bygge merkevare, og vil bidra til å gi Handelsbanken en enda synligere posisjon i det norske markedet? Da kan du være den vi leter etter.

Handelsbanken har store vekstambisjoner og mål om å ta en enda synligere posisjon i markedet. Vi vil skape Norges beste bankopplevelse ved å kombinere et ledende digitalt tilbud, ledende personlig rådgivning og en sterk kultur som skaper gode kundeopplevelser. Derfor investerer vi nå betydelig i å utvikle nye digitale løsninger og de aller beste kundereisene. Vi etablerer også et helt nytt utviklingsmiljø for å gi markedet de aller beste kundeløsningene i årene som kommer. For å lykkes med denne satsningen, er det avgjørende å skape et offensivt og ledende markeds- og kommunikasjonsmiljø som støtter strategien med strategisk og operativ kommunikasjon. Derfor styrker vi oss både med mer kompetanse og kapasitet i markeds- og kommunikasjonsavdelingen.

Til denne nyopprettede rollen søker vi nå etter en erfaren markedssjef som får være med på å bygge og forme en fremtidsrettet avdeling. Stillingen får en svært sentral rolle i å levere på bankens offensive strategi, og i ansvaret for å styrke Handelsbankens merkevare. Du vil rapportere til markeds- og kommunikasjonsdirektør, som er del av den norske ledergruppen, og i team sammen med ny kommunikasjonssjef vil dere tre danne ledergruppen for marked og kommunikasjon. Du vil også jobbe tett med konsernets merkevaresjef og kompetansemiljøene i Stockholm.

Arbeidsoppgaver:

 • Lede det strategiske og operative arbeidet med å bygge Handelsbankens merkevare i Norge, både i privat- og bedriftsmarkedet
 • Bidra til at Handelsbanken blir et foretrukket top-of-mind-merke i målgruppene. Dette innebærer å legge strategier og planer, skaffe innsikt gjennom måling, utvikle materiell og kampanjer, legge medieplaner og gjennomføre arbeidet
 • Lede og utvikle et lite team med kompetente medarbeidere
 • Ansvarlig for byråsamarbeid med reklamebyrå og mediebyrå
 • Delta i salgs- og markedsrelaterte prosjekter
 • Samarbeide tett med ulike deler av organisasjonen; ledergruppen i avdelingen, bankens nye digitale enhet med ansvar for digitalt salg, og konsernets merkevaremiljø

Utdannelse og kvalifikasjoner:

 • Relevant høyere utdanning
 • Dokumenterbare resultater fra merkevarebygging
 • Kunnskap og erfaring med markedsstrategi og budsjettoppfølging
 • Solid erfaring med digital markedsføring, helst B2C
 • God sparringpartner på alle nivåer; både strategisk og operativt
 • God forretningsforståelse og erfaring med å lage resultatskapende konsepter og kampanjer
 • God kjennskap til digitale trender og verktøy
 • God rolleforståelse og interesse for finanssektoren

Handelsbanken ønsker en markedssjef som er:

 • En leder med engasjement for å utvikle medarbeidere
 • Operativ og strategisk; evne til å snu deg fort rundt, samtidig som du løfter blikket
 • Teamfokusert, men som også har evne til å jobbe selvstendig
 • Kommersiell og analytisk anlagt, evne til å prioritere effektivt og jobbe strukturert
 • Positiv, engasjert og samarbeidsorientert, og evner å skape tillit og bredt kontaktnett
 • God til å kommunisere, både skriftlig og muntlig

I Handelsbanken får du frihet til å utvikle deg og sette spor. I bunn ligger solide verdier og en sterk kultur som handler om å stole på hver enkelt, jobbe som et lag og gi rom for å gjøre sitt beste. Vi ønsker å være en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass med like muligheter for alle, uavhengig av hvem du er og hvilken bakgrunn du har. Vi oppfordrer derfor alle til å søke.

Har du lyst til å bygge Handelsbanken-brandet og bidra til at vi oppfattes som markedets beste til å kommunisere? Da hører vi gjerne fra deg!

Ta gjerne en uforpliktende prat med våre rådgivere i Hodejegerne; Åsta Braathen eller Anette Myhre Vincendeau. Søknadsfrist 11. juni.

Send søknad
Åsta Braathen

Åsta Braathen

Partner / daglig leder +4798901025
Anette Myhre Vincendeau

Anette Myhre Vincendeau

Partner og fagansvarlig analyse og research +4797537455