Kirkens Bymisjon søker kommunikasjonssjef

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende, ideell og diakonal organisasjon som jobber for et varmere samfunn i mer enn 40 byer og tettsteder i Norge. På landsbasis er vi ca. 1500 ansatte og 4000 frivillige. Gjennom mange forskjellige tiltak ønsker vi å virkeliggjøre visjonen om at alle mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, uavhengig av livssituasjon, livssyn eller kulturell bakgrunn. Kirkens Bymisjons oppdrag er å påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser og gi hjelp og lindre nød.

Send søknad

Er du en verdidrevet og samfunnsorientert kommunikasjonsleder? Er du god til å skape relasjoner, posisjonere og bygge omdømme? Vil du bidra til at Kirkens Bymisjon kan gjøre mer for enda flere?

Kirkens Bymisjon arbeider for et varmere samfunn i byer over hele Norge. Nå søker vi den rette til å lede vårt strategiske kommunikasjons- og påvirkningsarbeid. Som ideell organisasjon er Kirkens Bymisjon avhengig av et godt omdømme, en sterk posisjon og gode relasjoner til våre støttespillere. Stillingen som kommunikasjonssjef har derfor en sentral rolle i organisasjonen.

Ansvar og arbeidsoppgaver
Som kommunikasjonssjef vil du ha det overordnede ansvaret for kommunikasjons- og påvirkningsarbeidet i Kirkens Bymisjon. Det innebærer å lede arbeidet med strategisk innholdsproduksjon og oppfølging av våre interne og eksterne kanaler, og du vil være ansvarlig redaktør for innholdet i våre kanaler. Kirkens Bymisjons oppdrag er både å lindre nød, avdekke urett og påvirke årsakene til at nød og urett oppstår. Vi jobber derfor med samfunnskontakt, mediekontakt og politisk påvirkningsarbeid i ulike deler av organisasjonen, og i stillingen vil du ha det overordnede ansvaret for vårt strategiske arbeid på dette området. Budskapsutvikling, omdømmebygging, lederstøtte og beredskap er viktige oppgaver.

Du vil som kommunikasjonssjef lede kommunikasjons- og påvirkningsseksjonen som har ni ansatte på hovedkontoret i Oslo. I stillingen har du både resultat-, budsjett- og personalansvar for ditt område. I tillegg vil du ha fagansvar for ytterligere ressurser i andre deler av organisasjonen i en ny matriseorganisering.

Kommunikasjons- og påvirkningsseksjonen er en del av stabsavdelingen Kommunikasjon, påvirkning og marked, og du vil rapportere til kommunikasjons- og markedsdirektør. Du vil inngå i avdelingsledelsen sammen med avdelingsdirektør og markedssjef, som har ansvaret for det strategiske markedsarbeidet, fundraising og merkevarebygging, og vil også jobbe opp mot generalsekretær og andre ledere.

Ønskede egenskaper

 • Opptatt av god kommunikasjon og klart språk. Svært gode skriftlige og muntlige formuleringsevner
 • Strategisk, innovativ og beslutningsdyktig leder
 • Tillitsbasert lederstil med evne til å inspirere og balansere det å være tydelig og lyttende
 • Evne til å holde hodet kaldt når vanskelige problemstillinger dukker opp. Høy integritet og evne til å vurdere etiske dilemmaer
 • Samfunnsengasjert, med god omverdensforståelse

Ønskede kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning fra kommunikasjon, mediefag, journalistikk eller annen relevant fagbakgrunn. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning
 • Helst fem års erfaring fra kommunikasjonsarbeid, myndighetskontakt/påvirkningsarbeid eller redaksjonelt arbeid
 • Helst tre års ledererfaring, inkludert personalansvar. Gjerne erfaring med matriseledelse eller endringsledelse
 • God digital kompetanse og forståelse for digitale kanaler og sosiale medier

Vi kan tilby

 • Spennende og variert arbeidshverdag
 • Jobb i en verdibasert organisasjon
 • Faglig dyktige kollegaer
 • En engasjert og mangfoldig arbeidsgruppe
 • Kontorer sentralt i Oslo sentrum
 • God pensjonsordning

Kirkens Bymisjon er en verdidrevet organisasjon, og det er viktig at du deler verdigrunnlaget vårt om at alle skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Vi er en livssynsåpen organisasjon som legger vekt på mangfold, og ser verdien i å gjenspeile samfunnet. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med minoritetsbakgrunn til å søke.

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med våre rekrutteringsrådgivere hos Hodejegerne AS, Åshild Mathiesen, tlf.: 930 27 788 eller Eva Engeset, tlf.: 469 50 102.

Tiltredelse etter avtale. Søk gjerne i god tid før fristen 13. mai. Søknader vurderes fortløpende og aktuelle kandidater blir løpende invitert til samtaler med Hodejegerne.

Send søknad
Kirkens Bymisjon søker kommunikasjonssjef
Eva Engeset

Eva Engeset

Seniorrådgiver +4746950102
Åshild Mathisen

Åshild Mathisen

Partner og rådgiver +4793027788
Kirkens Bymisjon søker kommunikasjonssjef