Generalsekretær

CP-foreningen er en interesseorganisasjon for personer med cerebral parese eller lignende nevrologiske tilstander, og også deres familier. Likestilling, inkludering og deltakelse på alle samfunnsområder er overordnede mål for organisasjonens politiske arbeid. CP-foreningen ble etablert i 1950, og har i dag 4500 medlemmer fordelt på 14 fylkeslag som dekker hele landet.

Send søknad

Vil du bruke dine lederegenskaper i CP-foreningens viktige arbeid for livskvalitet, inkludering og samfunnsdeltakelse for alle?

Cerebral Parese-foreningens nåværende generalsekretær går av med pensjon, og vi søker derfor hennes etterfølger.

CP-foreningen jobber for en hverdag med livskvalitet for personer med cerebral parese og deres familier – gjennom hele livet. Et grunnprinsipp er et solidarisk samfunn som sikrer alle mennesker rett til frihet, sosial trygghet og samfunnsmessig deltakelse. Foreningen ser det også som en viktig oppgave å samarbeide med fagfolk og å stimulere til forskning om cerebral parese.

Foreningen er nå inne i en spennende fase med utvikling av inntektsarbeidet og medlems- og aktivitetstilbudet. Den rette til å lede arbeidet i CP-foreningen i den viktige fasen fremover er energisk og nyskapende, og har høye ambisjoner på organisasjonen og medlemmenes vegne. CP-familien er stor og mangfoldig, og som foreningens leder er det essensielt å evne å styrke og samle laget, tenke nytt og sette retning, synliggjøre og posisjonere foreningen.

For å lykkes med det, er det avgjørende å være en erfaren og engasjert leder som bygger tillit, og som skaper gode samarbeidsrelasjoner både internt i møte med styre, ansatte og medlemmer, og eksternt i møte med samarbeidspartnere, medier, myndigheter og tilskuddsgivere. Solid rolleforståelse og forståelse for foreningens mandat og rolle er viktig, det samme er sterke kommunikative evner og et ønske om å ha en synlig rolle i møte med - og på vegne av - medlemmer over hele landet.

Ansvarsområder og arbeidsoppgaver:

 • Overordnet ansvar for drift og strategisk utvikling av organisasjonen
 • Personalansvar for åtte rådgivere i administrasjonen
 • Medlemskontakt, dialog og nettverksarbeid
 • Synlighetsarbeid og mediekontakt
 • Finansieringsarbeid, myndighetskontakt og politisk påvirkningsarbeid

Ønskede erfaringer, kvalifikasjoner og egenskaper:

 • Høyere relevant utdanning er en fordel, men ikke et krav
 • Ledererfaring, og forståelse for hvordan interesse- og brukerorganisasjoner fungerer
 • God økonomisk forståelse, erfaring med finansieringsarbeid, og gjerne også fundraising
 • Erfaring med interessepolitikk, myndighetskontakt og mediekontakt
 • Kjennskap til lover og rettigheter for funksjonshemmede
 • Interesse og nysgjerrighet for feltet er viktigere enn inngående kjennskap om cerebral parese
 • Evne til å kommunisere godt, både internt og eksternt

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

I CP-foreningen blir du del av et engasjert miljø som hver dag jobber for livskvalitet, inkludering og samfunnsdeltakelse for CP-foreningens 4500 medlemmer.

Vi vet at mangfold skaper bedre resultater, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Vil du vite mer om stillingen, ta kontakt med våre rekrutteringsrådgivere hos Hodejegerne AS, Åshild Mathisen, tlf.: 930 27 788 eller Eva Engeset, tlf.: 469 50 102.

Søk gjerne i god tid før fristen mandag 26. august. Søknader vurderes fortløpende og aktuelle kandidater blir løpende invitert til samtaler med Hodejegerne. Tiltredelse etter avtale.

Send søknad
Generalsekretær
Generalsekretær
Åshild Mathisen

Åshild Mathisen

Partner og rådgiver +4793027788
Eva Engeset

Eva Engeset

Seniorrådgiver +4746950102
Generalsekretær
Generalsekretær