Funksjonshemmedes fellesorganisasjon søker kommunikasjonssjef

Hver sjette person i Norge har en funksjonsnedsettelse. Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) jobber for å skape et samfunn der alle innbyggere, uavhengig av funksjonshemming eller kronisk sykdom, er likestilte og innflytelsesrike. FFO er en paraplyorganisasjon for organisasjoner av mennesker med funksjonshemming og kronisk sykdom og deres pårørende, og har 88 organisasjoner som medlemmer. Mye av arbeidet til FFO retter seg mot politikere og beslutningstakere for å løfte saker som er viktige for FFOs medlemmer.

Send søknad

Er du sterk på strategisk samfunnskommunikasjon og vet hvordan posisjonere og synliggjøre? Vil du bruke din kompetanse i arbeidet for en interessepolitisk spydspiss?

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) jobber for å skape et samfunn der alle innbyggere, uavhengig av funksjonshemming eller kronisk sykdom, er likestilte og innflytelsesrike. FFO ser det som sin særskilte oppgave å bane vei for endring.

Med ny overordnet strategi, søker FFO nå en kommunikasjonssjef som får ansvar for å lede det strategiske og operative kommunikasjonsarbeidet i organisasjonen. Som paraplyorganisasjon jobber FFO aktivt som en sentral interessepolitisk aktør. Viktige oppgaver fremover, er knyttet til tydeliggjøring og synliggjøring i kommunikasjonen.

Til rollen som kommunikasjonssjef søker vi deg som har solid erfaring med samfunnskommunikasjon, og som evner å se det store bildet og sette kommunikasjon og interessepolitisk påvirkningsarbeid i sammenheng. Du liker å jobbe både strategisk og operativt, og er fremoverlent, initiativrik, nysgjerrig og nytenkende. Du har gode relasjonelle evner, trives i tett samarbeid med fagrådgivere, fylkessekretærer og ledelse internt, er god til å bygge med nettverk med relevante eksterne aktører, og motiveres av å spille andre gode.

Kommunikasjonssjef er del av ledergruppen i FFO, og vil få personalansvar for én kommunikasjonsrådgiver.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

 • Lede kommunikasjonsarbeidet i FFO, strategisk og operativt
 • Særlig ansvar for samfunnskommunikasjon, med spesiell vekt på mediekontakt
 • Politisk kommunikasjon knyttet til FFOs interessepolitiske arbeid
 • Intern kommunikasjonsrådgivning og kommunikasjonsstøtte
 • Kampanje- og pressearbeid
 • Merkevarebygging
 • Utviklingsarbeid og nettverksbygging

Ønskede erfaringer og kvalifikasjoner:

 • Relevant utdanning innen PR, kommunikasjon, journalistikk eller tilsvarende
 • Erfaring fra mediearbeid
 • Digital kompetanse
 • Interesse for, og kunnskap om, samfunn og politikk
 • Erfaring fra organisasjonsarbeid er en fordel

I FFO blir du del av et fagsterkt og engasjert team som jobber tett sammen for politisk gjennomslag på vegne av alle i Norge som lever med funksjonsnedsettelse selv eller som pårørende. FFO har kontorer sentralt i Oslo sentrum, og deler adresse med en rekke interesseorganisasjoner.

Vi ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og trenger medarbeidere med ulik erfaring, bakgrunn, kompetanse og kvalifikasjoner for å gjøre jobben vår. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med våre rekrutteringsrådgivere hos Hodejegerne AS, Åshild Mathisen, tlf.: 930 27 788 eller Eva Engeset, tlf.: 469 50 102.

Tiltredelse etter avtale. Frist snarest. Søknader vurderes fortløpende.

Send søknad
Funksjonshemmedes fellesorganisasjon søker kommunikasjonssjef
Åshild Mathisen

Åshild Mathisen

Partner og rådgiver +4793027788
Eva Engeset

Eva Engeset

Seniorrådgiver +4746950102
Funksjonshemmedes fellesorganisasjon søker kommunikasjonssjef