Direktør
Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) er et offentlig, uavhengig organ, organisatorisk underlagt Stortinget. FN anbefaler alle land å ha en slik uavhengig menneskerettighetsinstitusjon som skal arbeide for å sikre menneskerettighetene nasjonalt.
NIM skal fremme og beskytte menneskerettighetene i Norge. Dette gjør NIM gjennom å overvåke og rapportere om menneskerettighetenes stilling i Norge, rådgi offentlige organer og private aktører, fremme opplæring, utdanning og forskning på menneskerettighetene, legge til rette for samarbeid med relevante offentlige organer og andre aktører, og delta i internasjonalt samarbeid for å fremme og beskytte menneskerettighetene. Institusjonen ledes av et styre og en direktør.
Kontoret holder til sentralt i Oslo og er samlokalisert med Sivilombudet. Vi har også kontor i Kautokeino. Institusjonen har i dag rundt 25 medarbeidere og er tverrfaglig sammensatt med kompetanse innen jus, samfunnsvitenskap og kommunikasjon.
Se www.nhri.no for nærmere informasjon.
Direktør for Norges institusjon for menneskerettigheter
Vil du lede arbeidet med å fremme og beskytte de grunnleggende menneskerettighetene i Norge? NIM lyser nå ut stillingen som direktør for et åremål på seks år med oppstart 1. april 2025, eller etter avtale.
Som direktør er du organisasjonens ansikt utad og skal bidra til at institusjonen spiller en sentral rolle i den norske samfunnsdebatten på en saklig og nyansert måte. Direktøren har ansvaret for å ha overblikk over de ulike interessene på menneskerettighetsfeltet i Norge og bidra til at NIM oppfyller sitt mandat. Som direktør skal du bidra til å gi institusjonen tillit og autoritet både overfor offentlige myndigheter og sivilt samfunn. Samarbeid med sivilt samfunn, ombud, tilsyn, akademia og myndigheter er en viktig del av lederjobben.
Direktøren leder NIMs daglige virksomhet og har ansvaret for den administrative, økonomiske og faglige ledelsen av institusjonen. Direktøren har ansvar for gjennomføring av institusjonens strategier og virksomhetsplan som vedtas av styret. Som direktør i NIM vil du lede et inspirerende miljø med høy kompetanse på menneskerettigheter i en organisasjon med høyt faglig nivå, samfunnsengasjement og faglig sterke medarbeidere.
Direktøren i NIM må regne med en del reisevirksomhet og tidvis stor arbeidsbelastning.
Kvalifikasjoner
Direktøren skal
- tilfredsstille høye krav til faglige kvalifikasjoner og personlig egnethet og ha god arbeidskapasitet
- være jurist med svært gode resultater og kompetanse om menneskerettigheter, eller ha annen tilsvarende kompetanse om menneskerettigheter
- ha gode samarbeidsevner
- ha bred samfunnsforståelse og sterke analytiske egenskaper
- ha gode lederegenskaper og god gjennomføringsevne
- ha gode kommunikasjonsferdigheter beherske norsk og engelsk flytende, både skriftlig og muntlig
Det er en fordel om du har
- erfaring fra menneskerettighetsarbeid
- erfaring fra eller med offentlig forvaltning medieerfaring og erfaring fra utadrettet virksomhet
- ledererfaring, gjerne fra kunnskapsorganisasjoner
- erfaring fra tverrfaglig arbeid
Hva tilbyr NIM?
I NIM får du en svært varierende arbeidshverdag i en institusjon med et viktig samfunnsoppdrag. Vi kan tilby følgende i denne stillingen:
- Et selvstendig og meningsfylt arbeid med stort rom for å videreutvikle og forme institusjonen
- Mulighet for lederopplæring og lederutvikling
- Gode pensjonsordninger i Statens pensjonskasse
- Mulighet for å søke forlengelse for ytterligere en åremålsperiode
- Vi ønsker i størst mulig grad å gjenspeile mangfoldet i befolkningen
- Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering eller kulturell/etnisk bakgrunn.
- Lønn etter kvalifikasjoner og erfaring. Lønnsspenn 1 200 000 - 1 450 000. Fra lønna blir det trukket 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.
Spørsmål om stillingen
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til styreleder Trine Skei Grande, tlf 90600731, eller våre rekrutteringsrådgivere i Hodejegerne; Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025, eller Anette M. Vincendeau, tlf.: 975 37 455.
Søknadsfrist: 28.11.2024.
Elektronisk søknad sendes via denne siden. Søknaden skal inneholde vedlegg som vitnemål/karakterutskrift og attester. Hvis du ønsker å bli unntatt fra søkerlisten, må du opplyse om grunnen til det. Vi vil varsle deg hvis ønsket ikke tas til følge.
Tilleggsinformasjon
Arbeidssted: Akersgata 8 0158 Oslo (Oslo Kommune)