Blå Kors søker politisk rådgiver

Utgått

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling, og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors er en ideell aktør og eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Med nærmere 1700 dyktige medarbeidere, 1500 engasjerte frivillige og 1900 aktive medlemmer når vi langt ut.

På hovedkontoret er vi ca. 50 personer og markeds- og kommunikasjonsavdelingen består av 14 personer. I avdelingen er det stor faglig tyngde og mange spennende oppgaver og prosjekter på gang.

Send søknad

Er du samfunnsengasjert, har politisk teft og er god til å bygge relasjoner? Vil du bruke din verdifulle kompetanse i Blå Kors’ viktige arbeid for forebygging og behandling av avhengighet, gode oppvekstvilkår, inkludering og fellesskap?

Blå Kors søker nå en engasjert og initiativrik politisk rådgiver som vil være med å styrke og synliggjøre organisasjonens politiske arbeid og viktige posisjon som samfunnsaktør og talerør.

Særlig viktige oppgaver vil være politisk påvirkningsarbeid og pressekontakt. Som politisk rådgiver i Blå Kors vil du få et stort nettverk både eksternt og internt. Samarbeidsaktørene og møtearenaene er mange. Blå Kors jobber med myndighetskontakt, og samarbeider med partnere som Virke, Actis, ideelle og frivillige organisasjoner, samt næringsliv og andre relevante aktører. Internt vil du ha utstrakt kontakt med store deler av organisasjonen, og særlig jobbe tett sammen med leder for politikk og de andre kollegene i kommunikasjons- og markedsavdelingen.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

 • Følge med på den politiske samfunnsdebatten på relevante områder

 • Myndighetskontakt og nettverksbygging

 • Mediekontakt, herunder innsalg til presse og svare ut pressehenvendelser

 • Kommunikasjonsoppgaver, med vekt på budskapsutforming, kanalvalg og tekstproduksjon til nett og sosiale medier

 • Legge til rette for og koordinere prosesser knyttet til høringer, arrangementer, møter og henvendelser

 • Bistå i politikkutvikling gjennom kartlegginger, analyser og tekstutforming

 • Være en god ambassadør for Blå Kors sitt verdisyn

Ønskede kvalifikasjoner og erfaring

 • Høyere utdanning innen samfunnsfag, kommunikasjon eller andre relevante fagområder

 • God politisk forståelse, og erfaring med politisk påvirkningsarbeid enten fra arbeidsliv eller frivillig organisasjonsarbeid

 • Erfaring med kommunikasjonsarbeid og presseinnsalg enten fra arbeidsliv eller frivillig organisasjonsarbeid

 • God til å bygge relasjoner og nettverk

 • Analytisk, med evne til raskt å sette seg inn i komplekse politiske saker

 • Initiativrik, med evne til å både iverksette og gjennomføre

 • Meget gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig

 • Kjennskap til ideell og frivillig sektor er en fordel

Blå Kors kan tilby en spennende stilling for deg som er sulten på nye utfordringer og ønsker faglig utvikling. På Blå Kors’ kontorer i Oslo sentrum blir du del av et fagsterkt team som setter nye ideer og tanker høyt, og som evner å iverksette initiativer raskt. Stillingen rapporterer til leder politikk, og er del av kommunikasjons- og markedsavdelingen. Avdelingen består av 14 ansatte som jobber med kommunikasjon, kampanjer, fundraising og politikk – og som har mange spennende oppgaver og prosjekter på gang fremover.

Vi vet at mangfold skaper bedre resultater, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.  

Vil du vite mer om stillingen, ta gjerne kontakt med våre rekrutteringsrådgivere hos Hodejegerne AS, Elisabeth Lien, tlf.: 481 33 390, eller Eva Engeset, tlf.: 469 50 102.

Tiltredelse etter avtale. Søknader vurderes fortløpende, søk gjerne i god tid før fristen 13. mars.

Send søknad
Elisabeth Lien

Elisabeth Lien

Seniorrådgiver +4748133390
Eva Engeset

Eva Engeset

Seniorrådgiver +4746950102