Harald Furre er ny direktør hos Kilden Teater og Konserthus

Den nye direktøren startet i stillingen 14. april, og til tross for at alle publikumsaktiviteter i Kilden er innstilt ut april er Furre optimistisk til den kommende tiden.
– Vi er i en spesiell situasjon, men med de digitale flatene vi arbeider på er huset i god virksomhet, sier han.
Styreleder Marianne Johnsen sier i en pressemelding at de er er svært glade for at at Harald Furre har takket ja til stillingen.
–  Vi mener vi med ham får en strategisk dyktig, kunnskapsrik og samlende leder.

Motiveres av meningsfylt arbeid

Harald Furre forklarer at han er opptatt av å ha en jobb med mening, og han sier at stillingen som direktør ved Kilden tilbyr nettopp dette.
– Det å være leder for Norges nest største scenekunstinstitusjon er veldig inspirerende. Kunst og kultur er viktig i folks liv, og viktig som utviklingskraft i samfunnet vårt. Både kunst som opplevelser og kultur som næring er interessant å jobbe videre med.

Ambisiøse mål om nordisk profil

Furre har tydelige mål for Kilden i året som kommer, og han mener utviklingsmulighetene er store.
– Kilden skal være et regionalt kraftsenter og utvikle seg til en markert kulturvirksomhet i Norden. Kilden har stor kraft i seg selv, men også samarbeid med andre er viktig, sier han.

– Samspillet vi får med Kunstsilo, ny kulturskole og Vest-Agder-museet, er en unik anledning til å utvikle noe som står frem i det nordiske kulturmiljøet. I det første året mitt ved Kilden blir utfordringen å sammen med ansatte, ledergruppe og styret legge en god plan for å nå nye og ambisiøse mål for Kilden.

Den nye direktøren sier det er for tidlig å snakke om konkrete planer for kommende år, men er tydelig på at mulighetene er mange.
– Det største potensialet ser jeg i opplevelser på tvers av de ulike avdelingene i Kilden: orkester, teater, opera og digital formidling. Allerede i høst blir det en flott oppsetning der flere avdelinger bidrar.

Hodejegerne takker Kilden Teater og Konserthus for samarbeidet og gratulerer Harald Furre.

Les mer:

www.kilden.no
www.fvn.no

Lignende saker fra Hodejegerne