Camilla Klevan blir Oslo-Filharmoniens nye organisasjonssjef
|

Camilla Klevan blir Oslo-Filharmoniens nye organisasjonssjef

Klevan har viet store deler av livet til musikken, og hun spiller både klarinett, cello og piano.
– Jeg planla en gang å bli musiker, og Oslo-Filharmonien er noe av det gjeveste jeg kunne tenke meg, sier hun.

– Da jeg så annonsen for stillingen som organisasjonssjef, var det en sjelden god match med min kompetanse, bakgrunn og interesser. Det var mange ting jeg kunne «krysse av på» som jeg sjelden ser i en stillingsannonse. Jeg har det veldig bra her jeg er nå, men det var noe spesielt ved annonsen som gjorde at jeg likevel søkte.

Gleder seg til å jobbe med Norges flinkeste musikere

Klevan ser fram til å starte i rollen 1. august, og hun gleder seg til å utvikle både egen rolle og å få være med å forme organisasjonen som helhet.

– Å kunne få jobbe med Norges flinkeste musikere, med den kompetansen og stoltheten som ligger i denne viktige kulturinstitusjonen, er veldig spennende, sier hun entusiastisk.

– Jeg ser fram til å få være med på å forme organisasjonen slik at alt ligger godt til rette for at musikerne skal få holde på med det de er så gode til, forklarer Klevan.

– Mye spennende som ligger foran oss nå, selv om vi er i en rar tid. Kanskje det også gir oss noen ekstra muligheter, legger hun til.

– Men først må jeg lære meg alt om denne organisasjonen, bli kjent med menneskene og hvordan orkesteret drives. Det gleder jeg meg til. Selvsagt håper og tror jeg at jeg kan bidra med mange egne erfaringer inn i denne rollen.

– Prosessen var så normal som den kunne bli

Rekrutteringen av ny organisasjonssjef til Oslo-Filharmonien har blitt tilpasset på ulike måter som følge av koronakrisen. Likevel gikk alt som planlagt. De fleste møtene ble gjennomført via videosamtaler, mens siste intervjurunde ble gjennomført ved et fysisk møte.

– Jeg syns prosessen har fungert fint og det har vært trygt og godt å snakke med og forholde meg til Hodejegernes rådgiver, Åsta Braathen, sier den nye organisasjonssjefen.

– Man skulle nesten tro det var vanlig for dere å gjøre ting på denne måten. Vi brukte videosamtale, og det var jo litt merkelig, men samtidig så normalt som det kunne bli. Til sist var det også veldig godt å få gjennomført et fysisk møte, selv om det var rart å ikke kunne håndhilse, forklarer Klevan.

– Jeg føler meg trygg på at dette blir veldig bra. Det er en kjempespennende utfordring i et utrolig flott miljø. Jeg har hjerte for musikken og gleder meg veldig, avslutter hun.

Hodejegerne takker Oslo-Filharmonien for samarbeidet, og gratulerer Camilla Klevan med ny og spennende jobb.

Lignende saker fra Hodejegerne