Bilnerden Espen Stensrud blir leder for elbil.no
|

Bilnerden Espen Stensrud blir leder for elbil.no

Espen Stensrud kommer fra stillingen som redaktør i Aller Media AS, hvor han blant annet hadde ansvar for bilmagasinet Autofil. Nå vil han bidra til å gjøre Elbilforeningen enda mer synlig for den norske forbrukeren og hos myndighetene.

Han forteller at den viktigste erfaringen han tar med seg inn i stillingen som journalist er mantraet «Hva snakker folk om i dag?». — Det er viktig å lage journalistikk om det folk er opptatt av og samtidig kunne forenkle komplekse temaer, forteller han.

— Jeg er jo bilnerd og får lov til å jobbe med det jeg er glad i.

Stensrud har mer enn 25 års erfaring med bil- og forbrukerjournalistikk og har dermed stor kunnskap om bilbransjen. Han var også juryleder for konkurransen «Årets bil» i perioden 2014 og 2019. Nå ser han frem til å være med på å utvikle en forening som allerede er i sterk vekst.

— Jeg gleder meg til å komme i gang sammen med nye og spennende kolleger som har enormt mye ekspertise, sier Stensrud.

Han forteller også at han ser frem til å være med på å skape noe nytt som kan være til stor verdi og til det beste for forbrukerne.

— Dessuten er jo jeg bil-nerd, og jobben i Elbilforeningen gir meg mulighet til å jobbe med ting jeg er glad i. Det er alltid viktig, legger han til.

Elbilforeningen fornøyd

Generalsekretæren i Norsk elbilforening, Christina Bu, forteller til Medier24 at de er svært glade for å få Espen Stensrud med på laget. Stensrud har solid erfaring som journalist og redaktør, og han har verdifull erfaring med omstillinger fra mediebransjen, legger hun til.

— Dette er kompetanse som vil komme godt med hos oss, forteller hun.

Stensrud satte pris på Hodejegernes veiledning

Stensrud opplevde Hodejegerne som en lyttende og nødvendig sparringspartner gjennom hele prosessen. Det som i utgangspunktet var en journaliststilling, ble løftet opp på et mer strategisk ledernivå. For Stensrud og Elbilforeningen ble det full match, og er et tydelig eksempel på at dynamikk går begge veier i et arbeidsforhold.

— Hodejegerne kontaktet meg om stillingen og klarte å overbevise meg om at dette var en spennende jobb. En rekrutterer som veiledet underveis, var noe jeg satte stor pris på, sier Stensrud.

Hodejegerne takker Elbilforeningen for samarbeidet og gratulerer Espen Stensrud.

Lignende saker fra Hodejegerne